Skip to main content
0

Radonova har de siste årene utviklet flere avanserte radoninstrumenter og radonloggere. Blant disse er radonsensorene SPIRIT og Robin2. Disse instrumentene skiller seg ved sine egenskaper og bruksområder.

SPIRIT er unik ved at den kan måle temperatur, fuktighet og lufttrykk. Den kan også lagre data i opptil 2 måneder og kan trådløst laste opp alle data til en sky. Dette betyr at man blant annet kan bruke smarte analysefunksjoner på Radonovas «Mine sider». Alle data kan lastes ned til en egen server via API-tilkobling. SPIRIT er det beste alternativet for måling på arbeidsplass.

Ønsker du derimot å kople en sensor til annet utstyr via kabel, er Robin2 det beste alternativet. Den er spesielt utviklet for å bygges inn i kontrollsystemer.

Radonloggere har ulike egenskaper når det gjelder teknologi og funksjon

– SPIRIT er vår mest avanserte sensor og har et måleområde på 1-100 000 Bq/m3. Instrumentet lagrer et komplett energispektrum hvert 10. minutt, som analyseres på vår applikasjonsserver umiddelbart når dataene kommer inn. Gjennom spektrometerfunksjonen kan den kortlivede radondatteren Po-218 skilles fra den langlivede radondatteren Po-214. På denne måten forbedres responstiden radikalt. Spektrometerfunksjoner finnes normalt ellers i instrumenter som er 10 ganger dyrere. På vår server kan programvareoppdatering og feilsøking gjøres automatisk. For enkelt å visualisere og overvåke data fra SPIRIT, kan man bygge et «dashbord» med overvåking av flere sensorer via datamaskinen eller mobiltelefonens nettleser, forklarer Dag Sedin, sertifisert sakkyndig innen radon.

– Robin2 radonlogger er utviklet for integrering i sentral driftskontroll (SD) med utsignal på 1-10V DC som er direkte proporsjonalt med radoninnholdet i et gitt område. Robin2 har innebygde algoritmer som oppdager ikke-signifikante endringer i radondata og dermed stabiliserer utsignalet. Robin finnes som standard i 1-400 Bq/m³ og 1-4000 Bq/m³. Det er også mulig å bestille versjoner tilpasset ditt eget unike måleintervall, avslutter Dag Sedin.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.