Skip to main content
0

Gjennom kontinuerlig overvåking av radonnivået i lokaler, kan SPIRIT radonsensor sørge for lavt radonnivå i arbeidstiden. Den visualiserer radonsituasjonen og gir grunnlag for å bruke radondata til å optimalisere ventilasjonen og dermed spare energi.

Det er viktig å sikre lave radonverdier i arbeidstiden

I eiendommer med tidsstyrt ventilasjon kan radonnivået variere mye, avhengig av om ventilasjonen er på eller av. Normalt er radonnivået betydelig lavere når ventilasjonen er på. Avhengig av ventilasjonsanleggets utforming, varierer det hvor lang tid det tar å få radonnivået ned til lave nivåer.  Ved å måle kontinuerlig, kan du sikre at radonnivået holder seg lavt over tid. Skulle radonnivåene stige, kan du bruke dataene til å se om det skyldes feil på ventilasjonen eller andre endringer. På denne måten vil du ikke bli overrasket neste gang du gjør en langtidsmåling. Ved at årsaken til endrede radonnivåer kan spores, er det letterer å unngå kostbare tiltak.

Visualisering av radonsituasjonen

Radonovas «dashbord» for SPIRIT radonsensor gir deg en enkel og oversiktlig visualisering av radonnivåene på eiendommen. Du kan lage ditt unike dashboard hvor du selv kan navngi målepunktene og velge hvilke parametere som skal vises. Du oppretter enkelt tilgang til dashbordet via en nettlenke som ikke krever innlogging. På denne måten er det enkelt å dele data du ønsker å dele, for eksempel til en separat skjerm.

Bruke radondata til å optimalisere ventilasjonen og senke strømforbruket

For å kunne optimalisere og bestemme når ventilasjonen skal være på eller av, er det viktig å måle med en radonsensor som kan reagere raskt på endringer i radonnivået. Til dette kreves en radonsensor slik som SPIRIT, hvor radonnivået er basert på en måling i mindre enn 40 minutter. Enklere radonsensorer som i realiteten baserer seg på 12- eller 24-timers gjennomsnittsverdi er ikke tilstrekkelige.

Med SPIRITs halvlederteknologi med høyspenning, kan man tydelig kan se hvordan ventilasjonen påvirker radonnivået når systemet slås av og på. Man kan også optimalisere ventilasjonen slik at radonnivået holdes på et akseptabelt nivå i arbeids- og skoletiden, samtidig som strømforbruket holdes så lavt som mulig. Med Radonovas API kan data sendes direkte til bygningens SD-anlegg. SPIRIT er individuelt kalibrert, noe som er en forutsetning for at det vises riktig radonnivå.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.