Sesongarbeidere er en viktig del av Radonovas radonmåling og analyse

By 2020-06-09september 8th, 2020Nyheter

Radonmåling er i stor grad sesongbetont med mai måned som en avsluttende topp. Men allerede fra oktober er det travle dager når tusenvis av detektorer skal sendes ut til kunder og deretter tas imot for analyse. For å klare dette arbeidet er sesongarbeidere en viktig del av Radonovas virksomhet. Vi har truffet 25-årige Melker Lindberg som er i ferd med å avslutte sin første sesong hos Radonova.

Hva fikk deg til å søke stillingen som sesongarbeider?

En god venn av familien har jobbet her i litt over et år og hadde mye godt å si om arbeidsplassen. Han nevnte at det kom til å bli behov for ekstra personell i høysesongen og fortalte om jobben. Det gjorde at jeg ble interessert. Etter å ha jobbet av og til på et aldershjem i flere år hadde jeg behov for å gjøre noe helt annet en stund.

Viktig med strukturerte prosesser

Fortell litt om jobben og hverdagen som sesongarbeider.

Jeg er en del av det arbeidslaget som tar imot alle detektorene som sendes tilbake etter å ha vært ute på måleoppdrag. Når de returnerte pakkene og konvoluttene er åpnet, skanner vi detektorene i systemet og tar ut sporfilmene. Deretter settes sporfilmene opp i karusellene der de gjøres klar for etsingen, som er neste trinn i prosessen.

I tillegg har det vært en del arbeid med dokumentasjon. Samtidig som mange momenter og prosesser er digitaliserte, finnes det fortsatt blanketter, Excel-ark og håndskrevne lapper som sendes inn sammen med sporfilmene, og som må samles, merkes, skannes og legges inn i systemet.

Er det noe du synes har vært vanskeligere enn forventet?

Arbeidet med å sette opp sporfilmene i karusellene kan bli ensformig. Det var også noe kollegene mine advarte meg om helt fra starten av. Og ganske riktig – den store utfordringen er å holde fokus, har jeg funnet ut. Det er en spesielt interessant utfordring siden jeg har ADHD. Merkelig nok har det gått ganske bra, takket være at man aldri sitter alene på avdelingen. Derfor kan det være ganske hyggelig faktisk, nesten som å sitte og skrelle poteter med venner.

Hvordan opplever du Radonova som arbeidsplass?

Det som slår meg først er at det er en stabil og avslappende arbeidsplass. Her har man også greie kolleger som gjør at arbeidsdagene går ganske fort. Jeg hadde knapt nok hørt om radonmåling før jeg begynte her. Etter bare én sesong føler jeg at jeg har lært en hel del. Nå har jeg søkt kokkeutdanning i Grythyttan til høsten. Hvis jeg ikke kommer inn der og blir værende i Uppsala, kan det godt være at jeg søker jobb som sesongarbeider hos Radonova igjen.

Melker Lindberg, sesongarbeider

Melker Lindberg

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.