Skip to main content
0

Radonovas radonmåling best ved fransk referansetest

By 2020-12-01Nyheter

Radonova Laboratories har oppnådd svært gode resultater ved en sammenlignende referansetest utført av statlige franske IRSN (institute de Radioprotection et sureté nucléaire). Radonova deltok med detektoren Radtrak2 og fikk det beste resultatet av samtlige medvirkende selskaper.

Den aktuelle referansetesten innebærer at sporfilmer eksponeres for ulike nivåer av radon. Resultatene blir deretter sammenlignet med de offisielle referanseverdiene som angis av IRSN.

Krevende test tilpasset for stort og viktig marked

Generelt sett har kunnskapen om radon vært lav i Frankrike, til tross for at radonnivåene i flere deler av landet utgjør en helserisiko. Nå øker interessen og behovet for å få bedre kontroll på radongass i hjem og på arbeidsplasser.

– Radonova har deltatt regelmessig i denne typen sammenlignende referansetester. Resultatene er gjennomgående svært gode. Samtidig er denne testen spesielt viktig, fordi det er første gang vi medvirker i Frankrike. Det er et marked med store behov for pålitelig radonmåling, ikke minst innen den offentlige sektoren og på arbeidsplasser. Her har Radonova i en tid arbeidet med å skaffe seg et fortrinn, og det er selvsagt en hjelp for oss å få denne bekreftelsen på at målingene våre ligger i absolutt forkant, sier adm. direktør i Radonova Laboratories, Karl Nilsson.

– Den pågående pandemien fungerer som en påminnelse om hvor viktige lungene våre er. Til forskjell fra covid-19 vet vi dessuten betydelig mer om hvordan forhøyede radonnivåer kan motvirkes på en effektiv måte. I tillegg til selve målingene kreves det rasjonelle prosesser, service og kvalitet i alle ledd. Her kan Radonova tilby en helhetsløsning som vi vet er svært konkurransedyktig, kommenterer Thomas Chauvin, ansvarlig for Radonovas virksomhet i Frankrike.

I testen ble sporfilmene utsatt for en eksponering i området 300–1 000 Bq/m3. Dette er referansenivåene som er vanligst i Frankrike og ellers i Europa.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.