Skip to main content
0

Radonova lanserer trådløst radoninstrument for konsulenter og eiendomsforvaltere

By 2023-01-09Nyheter

Radonova har utviklet et trådløst og bærbart radoninstrument. Instrumentet måler radonnivået i sanntid, og har fått navnet SPIRIT Radonlogger. Det veier kun 0,35 kg, kommuniserer via LoRaWAN-nettverket og har en batteritid på over to måneder.

– Kravene til kartlegging av radonnivået på arbeidsplasser øker. I takt med dette er det behov for oppfølging med ytterligere målinger i arbeidstiden der det er funnet høye verdier. Dette løser vi nå effektivt og sikkert med SPIRIT Radonlogger. Denne gjør det mulig å enkelt beregne radonnivået i arbeidstiden i tråd med DSAs måleprosedyre for skoler, barnehager og øvrige arbeidsplasser. SPIRIT Radonlogger gjør det også mulig med korttidsmålinger på to dager som kan gi en rask indikasjon i forbindelse med for eksempel boligsalg, sier Radonovas administrerende direktør Karl Nilsson.

Med SPIRIT Radonlogger får man muligheten til å se data og grafer fra målingen i sanntid i Radonovas nettplattform. I tillegg til radon, kan SPIRIT måle temperatur, luftfuktighet og lufttrykk. På nettplattformen kan du også frembringe rapporter som oppfyller DSAs måleprosedyre. Den trådløse kommunikasjonen skjer gjennom LoRaWAN, som SPIRIT-loggeren automatisk kobler seg til. LoRaWAN er tilgjengelig i de fleste byer, og dersom det ikke er nettdekning kan du supplere med en «Hub» eller «gateway» slik at du kan nå LoRaWAN via 4G-abonnement eller nettverkskabel.

Om radon:

Radon er den nest vanligste årsaken til lungekreft (etter røyking). Globalt anslås det at rundt 230 000 mennesker rammes av lungekreft hvert år etter at de har blitt eksponert for høye radonverdier over tid. Antall tilfeller av lungekreft hos ikke-røykere øker, og er nå den syvende ledende årsaken til kreftrelatert død i verden.

Om Radonova:

Radonova har kunder i 50 land, og er verdens ledende selskap for måling av radon i eneboliger, leiligheter og på arbeidsplasser. Med røtter i universitets- og forskningsverdenen, tilbyr Radonova avansert utstyr for å analysere radon i inneluft. Radonmålingene utføres ved hjelp av sporfilmer, instrumenter og trådløse målere. Disse målemetodene er akkreditert av SWEDAC, og Radonova er gjennomgående rangert svært høyt i internasjonale sammenligningstester.

For mer informasjon om radon og radonmåling, besøk https://radonova.no/

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.