Skip to main content
0

Oppkjøp skaper et nytt knutepunkt for Radonova i Storbritannia og Irland

By 2022-03-20april 5th, 2022Nyheter, Okategoriserade

Radonova Laboratories har kjøpt opp 100 prosent av aksjene i GM Scientific Ltd. Gjennom oppkjøpet kan Radonova fortsette sin ekspansjon i Europa og etablere et nytt knutepunkt i Storbritannia og Irland.

 

Med GM Scientific som datterselskap vil Radonova også utvide sitt tilbud av radonsensorteknologi. GM Scientific ble etablert i 2018 og er basert i Bristol i Storbritannia. Selskapet produserer polymersensorer av høy kvalitet som brukes i sporfilmer og innen nøytrondosimetri. Det inkluderer plastfilmen som er laget av CR-39 og er plassert i midten av sporfilmene.

 

– GM Scientific har i løpet av vårt tidligere samarbeid vist svært god evne til å løse avanserte tekniske utfordringer og samtidig imøtekomme Radonovas behov. Derfor er dette en utmerket anledning for Radonova til å styrke sin posisjon som verdensledende innen radonmåling. I tillegg til å sikre tilgangen til avanserte materialer og produkter, vil vi nå få en større tilstedeværelse på det britiske og irske markedet. Oppkjøpet innebærer at vi får et viktig logistikknutepunkt og bedre kapasitet til å tilby lokal teknisk support, sier Karl Nilsson, adm.dir. for Radonova Laboratories AB.

 

– Jag er glad og stolt over at GM Scientific blir en del av Radonova. Jeg vet at Radonova alltid vil være en teknisk kompetent aktør som leverer førsteklasses tjenester. De har en utmerket produktportefølje og har gjennomført flere radonmålinger enn noe annet selskap. Det gir GM Scientific en spennende mulighet til diversifisering og vekst. Radonova er en svært god match for GM Scientific, sier Maria Hansen Dugdale, grunnlegger og eier av GM Scientific.

 

Et stort marked med potensial for Radonova

– I Storbritannia har man målt radon i cirka 40 år. Markedet har vokst sakte i løpet av de ti årene jeg har vært med. Men arbeidet med å redusere eksponeringen for radon har ikke hatt de samme statlige investeringene som vi har sett i andre land der man har ulike programmer og satsinger for å senke radonnivåene. Med det i mente finnes det et enormt potensial for forbedringer, og jeg er overbevist om at Radonova kommer til å bli en sentral aktør i denne utviklingen. Selskapet har alle forutsetninger for å levere sikre, innovative og brukervennlige produkter og tjenester innen radonmåling, avslutter Maria Hansen Dugdale.

 

GM Scientific vil fungere som et datterselskap til Radonova Laboratories, en del av Lagercrantz division Control.

 

Maria Hansen Dugdale har doktorgrad i partikkelfysikk og lang erfaring innen radoninstrumenter og materialer.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.